De opdrachtgever die op zoek is naar kwaliteit, professionaliteit en integriteit, vindt in het KREAC gecertificeerde equine assisted coaches die zowel met als zonder paarden werken.

Kwaliteitssysteem

Om deze kwaliteit en professionaliteit te kunnen waarborgen neemt de als level 1 of 2 geregistreerde coach deel aan het kwaliteitssysteem en investeert in doorgaande professionalisering van zichzelf en het vak. Door middel van regelmatige deelname aan minimaal 20 uur deskundigheidsbevorderende activiteiten per jaar en een driejaarlijkse certificatie-update worden kennis en functioneren onderhouden, getoetst, opgefrist en vernieuwd.

Certificatie

Registratie in het KREAC kent drie verschillende niveaus:



levels

Level 1
De level 1 coach heeft de 1 jarige opleiding equine assisted coach level 1 voltooid, neemt deel aan de driejaarlijkse certificatie-update en doet jaarlijks opgave van deskundigheidsbevorderende activiteiten en werkervaring (equine assisted coachcontacturen).

Level 2
De level 2 coach heeft de 2 jarige opleiding equine assisted coach level 2 voltooid, neemt deel aan de driejaarlijkse certificatie-update en doet jaarlijks opgave van deskundigheidsbevorderende activiteiten en werkervaring (equine assisted coachcontacturen).

Basislid
Deelname aan het kwaliteitssysteem is geheel vrijwillig. De coach kan ook zonder deelname als basislid geregistreerd blijven als langer dan drie jaar geleden de opleiding equine assisted coach level 1 of level 2 werd voltooid, en er geen jaarlijkse opgave van deskundigheidsbevorderende activiteiten en certificatie-update wordt gedaan.

Praktijkervaring

Onder het logo met de certifcatieaanduiding is de praktijkervaring van de coach (naar eigen opgave) te vinden, aangegeven met een lettercode:

A

25 uur (16 sessies – ingebouwd in level 1)

B

75 uur (50 sessies – ingebouwd in level 1 + 2)

C

minimaal 150 uur (100 sessies)

D

minimaal 300 uur (200 sessies)

E

minimaal 450 uur (300 sessies en meer)


© 2009- 2017 Educatief centrum Keulseweg