welkom | kaart | zoekfunctie

Jacqueline Nijssen

Zebra-Zorgboerderij

Contactgegevens
2114 CH Vogelenzang
Telefoon 0622914886


Praktijkervaring: A

Geboortedatum:

19-12-1961

Doelgroep:

Jongeren en volwassenen

Thema(s):

Vragen over zingeving, identiteit, spiritualiteit, communicatie, relatie, opvoeding en persoonlijke ontwikkeling.
Vragen over angst, trauma, verlies, depressie en burn-out.
Vragen met betrekking tot ADHD, autisme, hooggevoeligheid en psychosegevoeligheid.

Afgeronde opleiding(en):

Equine assisted coach level 1, equine assisted kindercoach (Keulseweg)

 

 

Als kleuter raakte ik voor het eerst verliefd. Het grote bruine paard van de melkboer bracht mijn hart moeiteloos op hol. Daarmee was het hek van de dam: in de vijftig jaar die volgden sloot ik nogal wat paarden in mijn hart. Je zou kunnen zeggen dat mijn hart inmiddels beweegt op het ritme van een kudde.

Mijn leven kent de nodige pieken en dalen, daar is op zich niets bijzonders aan. Wat opvalt is de aanwezigheid van paarden op cruciale momenten. Keer op keer vind ik in de nabijheid van paarden antwoorden op prangende vragen, slaag ik er in om mijn evenwicht te hervinden en vind ik moed en inspiratie om nieuwe wegen te verkennen.

Met een schatkist vol ervaringen, drie unieke paarden aan mijn zijde en een prachtige werkruimte midden in de natuur kon het niet uitblijven: naast mijn werk als directeur van een zorgboerderij werk ik nu ook officieel als Equine Assisted Coach. Met hulp van onze paarden en andere boerderijdieren ondersteun ik met veel plezier jongeren en volwassenen in hun zoektocht naar antwoorden, evenwicht, richting, moed en inspiratie.

Ik vind het fijn om mensen mee te nemen in de wondere wereld van het paard, dat vanwege zijn unieke eigenschappen in staat is om op niet mis te verstane wijze contact te leggen. Het paard, dat er vaak in korte tijd in slaagt om ons ( weer) in contact te brengen met dat wat wezenlijk, echt en van belang is. Na mijn lange loopbaan in 'de zorg ' vind ik het een zegen om op deze manier de eenvoud van daadwerkelijk hulp verlenen te ervaren.

Naast het coachen van jongeren en volwassenen op onze zorgboerderij, coach ik zo nu en dan mensen van 'buiten'. Mocht je een afspraak willen maken voor een individuele coachsessie of voor een groepssessie op onze mooie zorgboerderij, neem dan gerust contact op. Wanneer ik niet in gelegenheid ben om zelf aan je verzoek te voldoen dan breng ik je graag in contact met een van mijn collega 's.

Aantal beschikbare paarden:

3

Werkadres:

Werkt op eigen locatie:
ja
Bespreekruimte binnen:
ja
Buitenruimte overdekt:
nee
Locatie beschikbaar voor andere coaches:
ja

Op locatie:

Werkt op locatie:
nee
Kan paard meenemen:
neeLaatste certificatie:
2016 (Kindercoaching)
Hercertificatie: 2020