welkom | kaart | zoekfunctie

Yvonne Raaijmakers

V-Power at Work

Contactgegevens
3218 LC Heenvliet
Telefoon 0629275455


Praktijkervaring: B

Geboortedatum:

27-6-1968

Doelgroep:

Voor iedereen die belang hecht aan persoonlijke en/of professionele ontwikkeling.
Voor partners die willen investeren in hun relatie én elkaar.
Voor teams die inzicht willen krijgen in hun manier van communiceren, aanwezige kwaliteiten, vertrouwen, leiderschap en samenwerking.

Thema(s):

Vergroten van zelfinzicht, keuzes maken, omgaan met veranderingen, leiding geven en ontvangen, communicatie (verbaal en non-verbaal), het stellen van grenzen, je eigen plek innemen, samenwerking, assertiviteit, zelfvertrouwen, het omgaan met emoties, persoonlijke balans en energie, relaties en intimiteit, loslaten/verwerken, vertrouwen.

Aanvullende disciplines:

Regelmatig organiseer ik workshops of groepscoachings rondom een thema. Ik doe dat samen met een collega die kundig is op dat specifieke vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan: angst voor paarden, beter omgaan/contact met je paard, omgaan met stress/mindfulness, ontdekken van je creativiteit.

Afgeronde opleiding(en):

HBO Public Relations en HBO Personeelsmanagement, diverse opleidingen op het gebied van Complementaire Diergeneeskunde (HBO Veterinaire Homeopathie, Bach Bloesem therapie, paardenmassage etc.), Equine assisted coach level 1 en 2 (Keulseweg)

Andere lidmaatschappen:

Beroepsvereniging voor Klassiek Homeopaten voor Dieren (BKHD).

Omdat ik de kracht, maar ook de enorme sensibiliteit van paarden al kende vanuit mijn werk in mijn praktijk ‘Dierenpathie’, was voor mij het coachen met hulp van paarden een ideale keuze en combinatie om mensen verder te mogen helpen op hun levenspad.

Zodra je samen bent met een paard, zal het paard altijd direct en feilloos je energie oppikken en kan zo je (professioneel) functioneren op bijzondere wijze reflecteren. De diepgang in deze manier van inzicht krijgen wordt zelden aangeraakt in andere vormen van coaching en wordt mogelijk gemaakt doordat de sensitiviteit van paarden tot ver in ons onderbewustzijn reikt.

Paarden geven feedback op je manier van communiceren, je (fysieke) gedrag, je emoties, je authenticiteit en je relationele kwaliteiten. De interactie die ontstaat refereert doorgaans aan (onbewuste) patronen die zich in jouw leven of carrière afspelen. Tijdens de coachsessie wordt letterlijk zichtbaar welke plek jij inneemt in ‘systemen’ zoals je familie of een organisatie. In het contact met het paard ervaar je hoe effectief deze plek is voor jezelf en/of de ander.

Samen koppelen we het beeld dat met het paard geschetst wordt aan je ingebrachte vraag. Daarnaast kun je bij een paard veilig uitproberen wat er gebeurt als je iets in je houding of gedrag verandert. Een paard leeft immers in het hier en nu en reageert altijd op wat je op dat moment doet; hij beoordeelt je niet op eerder gedrag.

Mijn manier van coaching is ervaringsgericht en oplossingsgericht en richt zich op een positieve verandering. Ik ga ervan uit dat ieder mens de hulpbronnen en vermogens in zich heeft om tot een antwoord of oplossing te komen. We kijken tijdens een sessie dus naar oplossingen in plaats van naar problemen, meer naar de toekomst in plaats van naar het verleden en naar wat goed gaat in plaats van naar wat fout gaat. Als coach faciliteer ik in jouw leerproces en doe dat door je ‘iets’ met een paard te laten doen en mijn observaties terug te geven. Zo kun je veel bewuster worden van je ervaring en tot inzichten komen.

Uitgebreidere informatie is te lezen op mijn website.

Aantal beschikbare paarden:

2 eigen en nog 4 extra indien nodig

Werkadres:

Werkt op eigen locatie:
ja
Bespreekruimte binnen:
ja
Buitenruimte overdekt:
nee
Locatie beschikbaar voor andere coaches:
ja

Op locatie:

Werkt op locatie:
ja
Kan paard meenemen:
neeLaatste certificatie:
2016 (Level 2)
Hercertificatie: 2019