welkom | kaart | alfabetisch | specialisme | zoekfunctie

Caroline Nieuwenburg

Country Coaching

Contactgegevens
2271 GP Voorburg


Coachlocatie

Horsemedicine
Dr van Noortstraat 189
2266 GV Stompwijk
Country Stables
Nieuwe weg 5A
2253 NA Wassenaar

Praktijkervaring: A

Geboortedatum:

30-11-1969

Doelgroep:

Volwassen, individueel, duo's en teams

Thema(s):

Praktische levensvragen met betrekking tot persoonlijk leiderschap, grenzen stellen, keuzestress, opvoedingskwesties, van moeten naar willen

Aanvullende disciplines:

Projectmanagement communicatie

Afgeronde opleiding(en):

Equine assisted coach level 1 (Keulseweg)

In mijn dagelijkse werk (bedrijfsleven) motiveert het mij anderen te stimuleren om anders te kijken naar (moeilijke) situaties en daarbij onverdeelde aandacht te geven in het hier en nu. Op een zo open en toegankelijk mogelijke manier. Daarbij ook openstaan voor andermans ideeën inspireert mij om ook bewust naar mezelf te kijken. Bewustwording is een essentieel onderdeel in mijn manier van werken tijdens een coachsessie met behulp van paarden.

Als coach kan ik je helpen om bewust te kijken naar alledaagse dingen die simpel lijken maar die je toch soms tegenstaan of waar je moeite mee hebt. Het gaat hierbij om praktische vragen waarmee je in het dagelijkse leven te maken hebt. Dit kan zowel betrekking hebben op werkgerelateerde situaties maar ook met je partner, je familie of eigen gezin. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen als persoonlijk leiderschap, grenzen stellen, keuzestress, opvoedingskwesties en van moeten naar willen of kunnen. Door de hectiek van de dag kom je er niet aan toe om daar bewust eens naar te kijken. Totdat je merkt dat je er fysiek en/of emotioneel last van krijgt.

Een coachsessie met het paard die ik faciliteer en begeleid, kan je helpen inzicht te geven in jouw handelen in je dagelijkse leven.
Je krijgt de ruimte om dit te ervaren door te zijn met het paard en/of door het doen van een activiteit met het paard (nooit op het paard). Hierbij is geen goed of fout; het gaat om jouw eigen ervaring waarvan je met behulp van het paard je bewust wordt. Uitgangspunt hierbij is dat je jouw wijsheid zelf in je hebt.
Aan de hand van de interactie met het paard - zoals het zich in een sessie aandient - wordt jouw eigen manier van doen en handelen inzichtelijk. Zowel op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.
Begrip en inzicht ondersteunen elkaar in dit eigen proces, waarbij je ontdekt dat het er niet om gaat jezelf te veranderen, maar jezelf uit te dagen mild te zijn.

In een (telefonisch) intakegesprek zal ik samen met jou onderzoeken wat jouw coachvraag is.
Hoe een sessie met het paard vervolgens precies verloopt, is vooraf niet te zeggen. Ik coach vanuit het hier en nu met als uitgangspunt dat wat nodig is zich zal aandienen. Om je toch een idee te geven, kan je onder andere denken aan:
hoe je in het nu kunt blijven door volledige bewustwording van gevoelens, gedachten, neigingen en sensaties op dat moment.
hoe je dieper tot jezelf kunt komen; de intentie om daadwerkelijk meer over jezelf te willen leren.
hoe om te kunnen gaan met obstakels in het proces van bewustwording.
Deze thema’s zijn zowel geschikt om als individu, duo (partners, ouder/volwassen kind) of in teamverband (bedrijventeams) te ervaren.

Aantal beschikbare paarden:

Per locatie 1

Werkadres:

Werkt op eigen locatie:
ja
Bespreekruimte binnen:
nee
Buitenruimte overdekt:
nee
Locatie beschikbaar voor andere coaches:
nee

Op locatie:

Werkt op locatie:
ja
Kan paard meenemen:
neeLaatste certificatie:
2017 (Certificatie update)
Hercertificatie: 2020