welkom | kaart | zoekfunctie

Monique van Manen

Voor de verandering EAC

Contactgegevens
4416 NA Kruiningen
Telefoon 0681647816


Praktijkervaring: B

Geboortedatum:

10-04-1968

Doelgroep:

Kinderen en jongeren
Volwassenen
Mensen met een verstandelijke of psychische beperking
Gezinnen
Teams
Partners
Groepen

Thema(s):

"Weerbaarheid, loslaten, ego versterken, assertiviteit, teaminterventie, teambuilding, partnerschap, intimiteit, groeien in ontwikkeling

Aanvullende disciplines:

Ik werk ook met honden, soms vinden mensen paarden te groot, eng of is het voor hen lastig om in de bak te werken door fysieke problemen. Twee van mijn honden zijn gecertificeerd.

Afgeronde opleiding(en):

HBO-Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Pst HBO Intensief Ambulante Gezinsbgeleiding, ACT (Acceptance and commitment therapy), Post HBO Management, Equine assisted coach level 1 en 2 (Keulseweg)

Coaching met paarden is een heel directe manier, in korte tijd heb je je coachvraag duidelijk.

Het korte en krachtige traject biedt kansen naar verdere persoonlijke groei en optimale samenwerking.

Het coachen met paarden maakt een diepe indruk, zo ontstaat er ruimte voor verdere ontwikkeling en val je niet snel terug in oude patronen doordat er directe verbinding is tussen denken, voelen en doen.

Dit ervaringsgericht leren heeft een levenslange impact en de ervaring (het gevoel, het weten wat je doen moet), komt terug als je dat nodig hebt. Zo ben je in staat beslissingen die te nemen die bij jou passen.

Er kunnen momenten in je leven komen die maken dat je op zoek bent naar een stuk reflectie of ondersteuning bij persoonlijke levensvragen of loopbaanvragen. Met deze vorm van coachen wordt je uitgenodigd om via de paarden naar jezelf te kijken en daarbij te genieten van het samen zijn met dit bijzondere dier. Tijdens het coachproces krijg je m.b.v. de paarden inzicht in je eigen processen en authentieke vaardigheden.

Het kan ook zijn dat een team op zoek is naar een betere manier van communiceren of samenwerken. Mogelijk zijn er andere thema's aan bod. Tijdens de sessie worden de teamleden uitgenodigd naar zichzelf te kijken, maar ook naar de ander. Wat gebeurt er in het contact? Wat stralen wij uit?

Dit alles vanuit een puur contact zonder oordeel of lading. Je reflecteert, ontdekt, onderzoekt, oefent met nieuw gedrag en kijkt wat een nieuwe aanpak kan betekenen. Mogelijk ontdek je verborgen talenten.

http://www.voordeveranderingeac.nl/

Aantal beschikbare paarden:

3

Werkadres:

Werkt op eigen locatie:
ja
Bespreekruimte binnen:
ja
Buitenruimte overdekt:
nee
Locatie beschikbaar voor andere coaches:
ja

Op locatie:

Werkt op locatie:
ja
Kan paard meenemen:
jaLaatste certificatie:
2018 (Certificatie update)
Hercertificatie: 2021