welkom | kaart | zoekfunctie

Marlene Snel

Copaard

Contactgegevens
3531 WR Utrecht
Telefoon 0302712275


Coachlocatie

Noordhoeve
Ruigenhoeksedijk 87
3737 MR Groenekan

Praktijkervaring: B

Geboortedatum:

27-3-1989

Doelgroep:

Kinderen, jongeren, ouders, ouderen en teambuilding

Thema(s):

Persoonlijke ontwikkeling en team ontwikkeling. SKJ geregistreerd

Aanvullende disciplines:

ervaring met jongeren met LVB en psychiatrische stoornissen, dementerende ouderen en teamcoaching

Afgeronde opleiding(en):

Social work, SPH (HBO), gezinsbegeleider, PPG (post-hbo), Equine assisted coach level 1 (Keulseweg)

Door coaching, therapie en teambuilding met paarden zet Copaard mensen in hun kracht om oplossingen te vinden voor hun eigen uitdagingen.

 

Kind & jeugd coaching met paarden

Als ouder wilt u graag dat uw kind gelukkig en gezond is. Soms zitten kinderen niet helemaal lekker in hun vel. Misschien is er iets gebeurd? Denk bijvoorbeeld aan pesten, verlieservaring of scheiding. U kind wordt snel boos, bang of verdrietig, heeft weinig zelfvertrouwen of eet en slaapt moeilijk. Wilt uw kind leren omgaan met een stoornis of beperking? Door coaching met behulp van paarden kan hier op een leuke én effectieve manier aan gewerkt worden.

 

Coaching met behulp van paarden en pony’s is een laagdrempelige coaching voor kinderen en jongeren. De paarden en coach helpen het kind eigen oplossingen te vinden en doelen te bereiken. In de sessies wordt vooral uitgegaan van de mogelijkheden van wat het kind wél allemaal kan. Zich hiervan bewust worden kan een goede stap zijn naar het omgaan met wat lastig is. Paarden voelen kinderen feilloos aan en reageren direct. Deze geduldige “assistenten” hebben geen last van vooroordelen. Dit betekend in een veilige setting oefenen en uitproberen wat het effect is van (nieuw) gedrag of overtuigingen. Het geleerde kan in het dagelijks leven worden toegepast.

 

Marlene Snel is SKJ geregistreerd en werkt sinds 2008 met veel enthousiasme en betrokkenheid als hulpverlener met kinderen en jongeren met een licht verstandelijke berperking en/of een GGZ achtergrond. Hierdoor heeft ze jaren lange ervaring en deskundigheid in het coachen en behandelen van jeugd met o.a. pervasieve ontwikkelingsstoornissen, MCDD, ODD, ADHD, ADD, randpsychose, antisociale gedragsstoornis, gilles de la tourette, angst en dwangstoornis, hechtingstoornis en trauma’s. Voor kinderen kan coaching of therapie met paarden bijzonder mooie resultaten hebben!

Aantal beschikbare paarden:

10

Werkadres:

Werkt op eigen locatie:
ja 
Bespreekruimte binnen:
ja
Buitenruimte overdekt:
nee
Locatie beschikbaar voor andere coaches:
ja

Op locatie:

Werkt op locatie:
ja
Kan paard meenemen:
jaLaatste certificatie:
2012 (Level 1)
Hercertificatie: 2016