welkom | kaart | zoekfunctie

Tricia Striekwold-Hall

Equidae

Contactgegevens
8223 ZK Lelystad
Telefoon 0320280329


Praktijkervaring: A

Geboortedatum:

16-3-1954

Doelgroep:

Alle mensen die graag zichzelf willen verder ontwikkelen. Mensen met angst, verdriet en trauma. Kinderen kunnen ook gecoacht worden in samen werking met een pedagoog.

Thema(s):

Authenticiteit, Love yourself

Aanvullende disciplines:

Orun Instructrice Paardrijden

Afgeronde opleiding(en):

Equine assisted coach level 1 (Keulseweg), Orun, EHBO

Mijn naam is Tricia Striekwold-Hall, ik ben een engelse vrouw van 56 en woon al 24 jaar in Nederland. Ik heb altijd iets met paarden gehad, dat kreeg ik van mijn opa mee met wie ik veel op de bok zat toen ik erg klein was. Ik begon serieus met paarden om te gaan toen ik 14 was en sindsdien heb ik maar één jaar niet gereden in de laatste 42 jaar.

Equidae - Intuïtief persoonlijk of team coaching met behulp van een paard(en).
Een paard spiegelt je gedrag en diepste gevoelens, een paard wil bij je zijn en met je delen.
Een paard helpt je in het hier en nu te zijn, met je voeten op aarde.

Vanuit het aspect van de klant besefte ik dat ik tijdens mijn lessen niet alleen paardrijdinstructrice ben maar ook coach en daarom heb ik in 2010 een opleiding als Equine Assisted Coach gevolgd bij Educatief Centrum de Keulseweg in Pijnacker.

Equine Assisted Coaching heeft niets met paardrijden te maken, maar tijdens de sessies met een paard als partner, kan ik op een intuïtieve manier mensen helpen om hun gevoelens en gedachten onder woorden te brengen, eigen conclusies te trekken en zelf rust, zelf vertrouwen en geluk te vinden. Wij beginnen met simpele oefeningen en open vragen. De reacties van het paard op de leerling geven zijn gemoedstoestand en emoties weer. Hoe kan een paard dat doen? Paarden zijn kuddedieren; de kudde is van belang voor paarden als prooidier. In de kudde zijn ze veiliger. Paarden kunnen hun omgeving en kuddegenoten feilloos in de gaten houden en lezen. Ze kunnen elkaars lichaamstaal en emoties voelen en begrijpen. Omdat de kudde zo belangrijk is, zijn er ook regels een rangorde en een leider. Paarden zijn ook empathische dieren (dieren met veel inlevingsvermogen), ze zorgen en beschermen elkaar en willen dat ook met mensen delen. Paarden zijn in het hier en nu, ze redeneren, piekeren en beoordelen niet.

Equine Assisted Coaching kan iedereen helpen, hier is een klein voorbeeld van de motivaties:

 

Equine Assisted Coaching en kinderen. Kinderen hebben een andere benadering. Coaching van een kind met een paard is meer fysiek, aanraken, knuffelen, poetsen, samen lopen, verzorgen, liefde geven en ontvangen. Veel kinderen met gedragsproblemen, ADHD en autisme vinden rust en structuur door met een paard (onder begeleiding) tijd door te brengen.

http://www.equidae.nl/

Aantal beschikbare paarden:

3

Werkadres:

Werkt op eigen locatie:
ja
Bespreekruimte binnen:
ja
Buitenruimte overdekt:
nee
Locatie beschikbaar voor andere coaches:
nee

Op locatie:

Werkt op locatie:
ja
Kan paard meenemen:
jaLaatste certificatie:
2015 (Certificatie update)
Hercertificatie: 2018